Over Centrum Beweeg & Leef


Centrum Beweeg & Leef is de Belgische tak van het internationaal
TQH-systeem dat zich specialiseert in Medische Qi Gong, educatie en gezondheidspreventie.
Beweeg & Leef werd in 2020 opgericht en transformeert in februari 2022 tot een centrum. Laurence Carlier is hoofdinstructeur van het centrum.


"Als voormalig zorgverlener geloof ik in een gelijkwaardige samenwerking tussen de gezondheidswerker en cliënt. Ik ga voor het aanmoedigen van een actieve betrokkenheid in het genezingsproces, waarin mensen hun verantwoordelijkheid in eigen hand nemen. Het aanmoedigen tot zelfreflectie via vraagstelling, confrontatie, coaching en het geven van in de praktijk toepasbaar advies maken deel uit van mijn werkwijze."


Geschiedenis Beweeg & Leef


2005, Laurence studeert af als verpleegkundige en start haar loopbaan in de zorgsector. Ze doet ervaring op:

 Operatiekwartier en ontwaakruimte

 Heelkunde en geriatrische heelkunde

 Geriatrie 

 Oncologie en palliatieve eenheid

 Woon- en zorgcentra  

 Thuiszorg

 Buitenlandse missies

 Brusselse sociale zorgsector, o.a. Fedasil, VRGT en Straatverplegers.


2015, met de behoefte om haar visie op zorg en preventie te verruimen, reist ze naar Thailand en studeer aan het centrum Thai Qi Holistics in Thailand. De veranderingen en groei die ze bij zichzelf en anderen waarneem, stimuleren haar om zich te verdiepen in deze eeuwenoude bewegingsvorm, met zijn prominente filosofie en visie op gezondheid.


2017, Laurence wenst zich volledig in te zetten voor de groei van een holistische visie op persoonlijke zorg, het mensbeeld en ons zorg- en preventiesysteem. De eerste groepslessen in België zijn een feit.


2017, na meer dan 2500 studie-uren bij Thai Qi Holistics is Laurence het tellen gestopt. Ze reis nog steeds op regelmatige basis naar het opleidingscentrum in Thailand en Frankrijk.


2018, vanuit de overtuiging dat je gezond en zonder vallen oud kan worden, volgt Laurence de opleiding tot 'expert in valpreventie' aan het Expertisecentrum Val- en Fractuurpreventie Vlaanderen. Tijdens deze opleiding realiseert zij zich hoe sterk de Qi Gong oefeningen naar valpreventie zijn.


2019, Laurence start als freelance vormingswerker voor o.a. vzw Ferm en vzw Vorm. De thema's waar ze mee werkt gaan over stresshantering, herstel van eigen balans, zelfzorg, omgaan met agressie, verbindende communicatie, persoonlijke groei en zingeving. Deze thema's komen naast de fysieke begeleiding ook aan bod tijdens de Qi Gong lessen.


2020, Laurence kies voor groei met de website www.beweegenleef.be.


2020, start samenwerking met Saam.gent. Er worden op woensdag en zaterdag groepslessen aangeboden. Ook privé consulten gaan hier door.


2022, Beweeg & Leef wordt Centrum Beweeg & Leef met een eigen locatie in Scheldewindeke, Oosterzele. Op deze locatie worden zowel groeplessen als privé consulten aangeboden.
Copyright 2022 © All Rights Reserved